Od 9 kwietnia 2014 r. działa na Praskiej Giedzie Spożywczej nowa hurtownia. Neleży ona do ZM Zbyszko – producenta mięsa i wędlin. Hurtownia prowadzi działalność w hali C14 na powierzchni 150 m2 i oferuje wyłącznie produkty własne.
Zakłady Mięsne Zbyszko – z siedzibą Badoniu Wsi koło Łodzi – sprzedają swoje produkty wyłącznie we własnych 58 sklepach firmowych, sytuowanych w centralnej części kraju. Poza sklepami, sprzedaż odbywa się jeszcze na terenie dwóch rynków hurtowych – Zjazdowej w Łodzi, a obecnie także na Praskiej Giełdzie Spożywczej. Korzystanie wyłącznie z własnych miejsc sprzedaży stanowi – zdaniem kierownika sieci sprzedaży detalicznej firmy Doroty Gąsowskiej – gwarancję dla klienta, że oferowany przez ZM Zbyszko produkt jest zawsze świeży i wysokiej jakości.
Liczni klienci, którzy z zainteresowaniem zajrzeli w dniu otwarcia do hurtowni ZM Zbyszko, podkreślali przede wszystkim duży wybór mięsa i wędlin oraz wygodną, funkcjonalną ekspozycję oferowanych produktów.
Dorota Gąsowska podkreśla duży wybór mięsa w stosunku do całości oferty. Mięsa jest blisko 50 rodzajów. Obok wieprzowego i wołowego, w ofercie ZM Zbyszko znajduje się także jagnięcina. Mięso pochodzi w całości od producentów krajowych.
Hurtownia oferuje 150 pozycji wędlin i wyrobów garmażeryjnych. W ofercie wyrobów z mięsa pojawią się wkrótce produkty także z mięsa wołowego.
Zakłady Mięsne Zbyszko powstały w połowie tat dziewięćdziesiątych jako firma rodzinna założona przez Zbigniewa Kruka. Zakład produkcyjny, podobnie jak siedziba ZM Zbyszko, usytuowany jest w Badoniu Wsi. Część swojej produkcji firma sprzedaje na rynki krajów Unii Europejskiej.
Hurtownia ZM Zbyszko na Praskiej Giełdzie oferuje swoje usługi od poniedziałku do soboty, w godzinach: od 4:00 do 12:00. Do obsługi klientów zostało zatrudnionych sześć osób.