fbpx
  • Languages:
Jak dojechać?

Informacja Zarządu Praskiej Giełdy Spożywczej S.A.

  • Home
  • Informacja Zarządu Praskiej Giełdy...
20 mar

Informacja Zarządu Praskiej Giełdy Spożywczej S.A.

W celu minimalizacji rozprzestrzeniania się wirusa SARS-CoV-2 wszyscy najemcy powierzchni handlowych i użytkownicy Giełdy zobowiązani są do przestrzegania następujących zasad postępowania:

  1. Zachować bezpieczną odległość min 1,5 metra od innych osób.
  2. Unikać skupisk ludzi i ograniczać kontakty z innymi osobami.
  3. Myć często i starannie ręce mydłem z wodą lub ich dezynfekcję środkiem na bazie alkoholu min. 60%, w szczególności:
    – przed rozpoczęciem pracy;
    – przed kontaktem z żywnością;
    – po obróbce lub kontakcie z żywnością surową, nieprzetworzoną;
    – po zajmowaniu się odpadami/śmieciami;
    – po zakończeniu procedur czyszczenia/dezynfekcji;
    – po skorzystaniu z toalety;
    – po kaszlu, kichaniu, wydmuchaniu nosa;
    – po jedzeniu, piciu lub paleniu;
    – po kontakcie z pieniędzmi;
  4. Zwrócić szczególną uwagę aby nie dotykać dłońmi okolic twarzy, zwłaszcza ust, nosa i oczu.
  5. Przestrzegać higieny kaszlu i oddychania. Podczas kaszlu i kichania należy zakryć usta i nos zgiętym łokciem lub chusteczką – jak najszybciej wyrzuć chusteczkę do zamkniętego kosza i umyć ręce używając mydła i wody lub zdezynfekować je środkami na bazie alkoholu (min. 60%).
  6. Nie obawiać się zwracać uwagi pracownikom i klientom, aby nie kasłali i nie kichali w kierunku innych osób ani na produkty spożywcze.
  7. Zapewnić, aby pomieszczenia i powierzchnie handlowe były czyste i  higieniczne:
    – powierzchnie dotykowe takie jak: kasy samoobsługowe, blaty, lady i stoły, klamki, włączniki światła, poręcze i inne przedmioty (np. telefony, klawiatury, terminale płatnicze) także wózki, koszyki muszą być regularnie wycierane środkiem dezynfekującym lub przecierane wodą z detergentem;
    – wszystkie obszary często używane, takie jak toalety, pomieszczenia wspólne, powinny być regularnie i starannie sprzątane, z użyciem wody z detergentem.
  8. Upewnić się, że pracownicy, klienci i kontrahenci mają dostęp do miejsc, w których mogą myć ręce mydłem z wodą.
  9. Wywiesić stosowną informację jak skutecznie myć ręce.
  10. W miarę możliwości umieścić dozowniki z płynem odkażającym w widocznych miejscach i zapewnić regularne ich napełnianie.

W przypadku podejrzenia kontaktu z osobą zarażoną COVID-19, zaleca się bezzwłoczny kontakt z infolinią Narodowego Funduszu Zdrowia 800 190 590.

Informacja o funkcjonowaniu Budynku Biura Zarządu

Z powodu pandemii koronawirusa, mając na względzie troskę o bezpieczeństwo Państwa oraz pracowników biura informujemy, że od 16 marca 2020 r. aż do odwołania  zostanie wprowadzone ograniczenie wizyt Interesantów w Budynku Biura Zarządu Praskiej Giełdy Spożywczej S.A.

Kasa w Budynku Biura Zarządu Praskiej Giełdy Spożywczej S.A. funkcjonuje bez zakłóceń, a Interesanci będą przyjmowani pojedynczo.

Wszelkie zapytania prosimy kierować pod numer 22 77 15 700, od poniedziałku do piątku, w godzinach od 8:00 do 16:30.

Korespondencję prosimy przekazywać do Punktu Przyjęć w pomieszczeniu Służby Porządkowej Praskiej Giełdy Spożywczej, lub kierować na adres e-mali: kontakt@pgsgrupa.pl, jak również prośby o wejście na teren Budynku Biura Zarządu Praskiej Giełdy Spożywczej S.A.

Przepraszamy za niedogodności i liczymy na Państwa zrozumienie. Zadbajmy wspólnie o zdrowie.

Informacja Zarządu Praskiej Giełdy Spożywczej S.A. dla najemców prowadzących działalność gastronomiczną

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 13 marca 2020 r. w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu zagrożenia epidemicznego, w okresie od 14 marca br. do odwołania ustanawia się ograniczenie prowadzenia działalności gastronomicznej na terenie Rynku. Ogranicza się „przygotowywanie i podawaniu posiłków i napojów gościom siedzącym przy stołach lub gościom dokonującym własnego wyboru potraw z wystawionego menu, spożywanych na miejscu (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności w podklasie 56.10.A), z wyłączeniem realizacji usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu żywności na wynos lub jej przygotowywaniu i dostarczaniu oraz działalności restauracyjnej lub barowej prowadzonej w środkach transportu, wykonywanej przez oddzielne jednostki”.

Znalezione obrazy dla zapytania: mycie rąk

Polityka prywatności

Copyright © Praska Giełda Spożywcza 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kropka Pod i