18 października 2012 r. odbył się „Dzień Ziemniaka” na Praskiej Giełdzie Spożywczej, który był atrakcją dla licznych klientów zaopatrujących się w działających na rynku hurtowniach.
Czytaj więcejOdbyła się VIII Wystawa Produktów Tradycyjncyh i Ekologicznych Polskie Smaki. Gościem Wystawy była znana restauratorka Magda Gessler. Tegoroczna edycja Polskich Smaków zbiegła się z kolejną już 21 rocznicą powstania Praskiej Giełdy Spożywczej.
Czytaj więcejSzanowni Państwo Tylko tydzień pozostał do rozpoczęcia VIII Wystawy Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych POLSKIE SMAKI. Proszę o wpisanie wystawy do prowadzonego terminarza jako wydarzenia na którym nie można nie być.
Czytaj więcej13 sierpnia w Ząbkach rozpoczęły się obchody 92. Rocznicy „Cudu nad Wisłą”. Uczestniczyli w nich Prezes Praskiej Giełdy Spożywczej Piotr Wyszecki i Dyrektor Promocji Janusz Dąbrowski.
Czytaj więcejAgro-Technika S.A. Oddział Praska Giełda Spożywcza spośród zebranych ofert, do dalszych negocjacji na dzień dzisiejszy zakwalifikowała firmę Królik Włodzimierz – KROL Zakład Robót Drogowych i Inżynieryjno-Instalacyjnych z siedzibą w Wołominie przy ul. Łukasiewicza 9G.
Czytaj więcejAgro-Technika S.A. Oddział Praska Giełda Spożywcza zaprasza do składania ofert na wykonanie kanalizacji sanitarne grawitacyjnej.
Czytaj więcejPoczątek lata to nie tylko okres wymarzonego urlopu oraz wyczekanego przez dzieci i młodzież zakończenia szkolnych zajęć. To także sezon na owoce, które są dostępne zaledwie przez kilka tygodni w roku. Truskawki, czereśnie, maliny, borówki czy wiśnie od lat wciąż cieszą się niesłabnącym powodzeniem. I to pomimo wciąż z roku na rok wrastających cen.
Czytaj więcejZ dniem 20 czerwca 2012 roku Rada Nadzorcza Spółki Akcyjnej AGRO-TECHNIKA powołała nowy dwuosobowy Zarząd. Prezesem został Piotr Wyszecki.
Czytaj więcejPraska Giełda Spożywcza była sponsorem Festiwalu Truskawki – Załuski 2012. W imprezie uczestniczył Piotr Wyszecki – prezes Zarządu.
Czytaj więcejKiełbasa lisiecka, kindziuk, kumpiak podlaski… Pod tymi nazwami kryją się regionalne specjały, wędliny produkowane według receptur przekazywanych w rodzinie od pokoleń. Często strzeżonych jak największy skarb. Niektóre, jak kiełbasa lisiecka, doczekały się rejestracji na specjalnej liście ministerstwa rolnictwa – receptura jej wyrobu jest ogólnodostępna, jednak sprzedawać kiełbasę lisiecką może tylko kilka certyfikowanych zakładów.
Czytaj więcej