fbpx
  • Languages:
Jak dojechać?

Aktualności

Czytaj więcej

13 sierpnia w Ząbkach rozpoczęły się obchody 92. Rocznicy „Cudu nad Wisłą”. Uczestniczyli w nich Prezes Praskiej Giełdy Spożywczej Piotr Wyszecki i Dyrektor Promocji Janusz Dąbrowski.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Początek lata to nie tylko okres wymarzonego urlopu oraz wyczekanego przez dzieci i młodzież zakończenia szkolnych zajęć. To także sezon na owoce, które są dostępne zaledwie przez kilka tygodni w roku. Truskawki, czereśnie, maliny, borówki czy wiśnie od lat wciąż cieszą się niesłabnącym powodzeniem. I to pomimo wciąż z roku na rok wrastających cen.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Kiełbasa lisiecka, kindziuk, kumpiak podlaski… Pod tymi nazwami kryją się regionalne specjały, wędliny produkowane według receptur przekazywanych w rodzinie od pokoleń. Często strzeżonych jak największy skarb. Niektóre, jak kiełbasa lisiecka, doczekały się rejestracji na specjalnej liście ministerstwa rolnictwa – receptura jej wyrobu jest ogólnodostępna, jednak sprzedawać kiełbasę lisiecką może tylko kilka certyfikowanych zakładów.

Czytaj więcej

Polityka prywatności

Copyright © Praska Giełda Spożywcza 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kropka Pod i