fbpx
  • Languages:
Jak dojechać?

Aktualności

Czytaj więcej

Każdy z odwiedzających Praską Giełdę znalazł coś dla siebie – zarówno smacznego do zjedzenia, jak też miał rzadką okazję do nabycia okolicznościowych drobiazgów, które wprowadziły go w nastrój zbliżających się świąt wielkanocnych. To wszystko miało miejsce na Jarmarku Wielkanocnym, który na Praskiej Giełdzie Spożywczej odbył się od 21 do 23 marca br.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Wydaje się, że bez nich święta Wielkanocne nie mogłyby się udać. Bo jaja symbolizują odradzające się życie i nadzieję na wieczność istnienia. Niestety popyt na tradycyjne jajka spada w niepokojącym tempie. Część hurtowników twierdzi, że Polacy odchodzą od tradycji. Inni uważają, że polscy konsumenci po prostu zaciskają pasa w obawie przed kryzysem. Niewielki popyt można też zwalić na marną pogodę.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Na Praskiej Giełdzie Spożywczej, przy ul. Piłsudskiego 180 w Ząbkach, trwa Jarmark Wielkanocny dla mieszkańców Warszawy i stołecznej aglomeracji. Zapraszamy do udziału w nim jeszcze 22 i 23 marca – w godzinach od 6:00 do 13:00 [w hali C14].

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Nowalijki – pierwsze tegoroczne warzywa spod osłon pojawiły się już w sprzedaży. Jak co roku, cieszą się one zainteresowaniem amatorów tych produktów. Przyciągają urokiem świeżości, który kusi po okresie spożywania warzyw mających za sobą miesiące zimowego przechowywania, oraz jako zwiastuny nadchodzącej wiosny.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Polacy to tradycjonaliści. Ale też nie stronią od nowości, wręcz przeciwnie, są otwarci na innowacje. Przykładem segmentu, w którym innowacje łączą się z tradycją są dania gotowe w słoiczkach. Znajdziemy tu dania kojarzone właśnie z tradycyjną kuchnią: flaki, fasolkę po bretońsku, pulpety, gołąbki, bigos. A wszystko podane w wygodnych opakowaniach i gotowe do spożycia zaraz po podgrzaniu.

Czytaj więcej

Polityka prywatności

Copyright © Praska Giełda Spożywcza 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kropka Pod i