Hurtownia mięsa i wędlin WiR Bis funkcjonuje na Praskiej Giełdzie Spożywczej od 15 lat. W pierwszym okresie swojej działalności istniała w formule znanej wtedy firmy WiR z Łopuszna, która później zmieniła właściciela na zagranicznego.
WiR Bis dysponuje obecnie powierzchnią hali 100 m2, na której oferuje mięso wieprzowe i wołowe oraz wędliny wieprzowe i drobiowe. Wśród około 150 indeksów produktów przeważają wyroby regionalne wytwarzane w niedużych zakładach produkcyjnych.
Klientami hurtowni są właściciele sklepów, barów, restauracji oraz szkoły i przedszkola. Do miejsc sprzedaży detalicznej obsługiwanych przez hurtownię WiR Bis należą sklepy tradycyjne w formule indywidualnej oraz zrzeszone w lokalnych polskich sieciach.
Klienci hurtowni mięsa i wędlin WiR Bis pochodzą ze stolicy oraz z miejscowości podwarszawskich. W Warszawie są m.in. na Woli, Bemowie i Ochocie, natomiast w rejonie podstołecznym przykładowo w Pruszkowie i okolicach, w Halinowie, Wiązownej i Długiej Kościelnej.
Dystrybucja produktów hurtowni w blisko 70 proc. odbywa się do drzwi klienta, gdzie towar dostarczany jest dwoma pojazdami z agregatami chłodniczymi.
Oferowane przez WiR Bis produkty pochodzą z różnych miejsc w Polsce – w szczególności zaś ze świętokrzyskiego, spod Krakowa, z Podlasia i Podkarpacia.
Hurtownia mięsa i wędlin WiR Bis handluje na Praskiej Giełdzie Spożywczej od wtorku do soboty w godzinach – od 4:00 do 12:00.
Dokładną lokalizacje Hurtowni można zobaczyć Tutaj
Chętnie poznamy Twoją opinię. Tutaj
Aktualne notowania cen. Tutaj